Fra ambitiøs lærling til stolt klejnsmed

For Anton Larsen var februar ikke blot en regnfuld vintermåned som så mange andre. Den 2. februar 2024 blev han nemlig færdigudlært som klejnsmed i HMF. I dén anledning har vi talt med ham om hans oplevelse af at være lærling og om fremtiden som nyuddannet klejnsmed med mod på livet.

Anton beskriver sin tid som lærling som spændende og udfordrende. Han beretter om varierende arbejdsdage med mange forskellige opgaver. Som lærling hos HMF får man nemlig lov til at prøve at arbejde i forskellige afdelinger – nogle mere interessante end andre, hvis man spørger ham. Men han ser helt klart fordelene ved at blive oplært i en bred række opgaver. På denne måde udvikler man som lærling alsidige færdigheder og kan derfor bidrage på tværs af afdelinger i tilfælde af for eksempel sygdom. 

Der er opgaver som Anton foretrækker frem for andre, og der er heldigvis plads til dialog om ønsker og ambitioner. Han beskriver en god kommunikation mellem sig selv og sin lærlingeansvarlige, der har lyttet til ham undervejs i forløbet. Anton er nemlig meget bevidst om, hvad han synes er spændende at arbejde med, og hans svendestykke var ingen undtagelse. Her designede han en altan med tilhørende plantekasse - lige fra streger på tegnebrættet til selv at skulle fremstille i solide materialer. Både svendestykket og den nye titel blev fejret sammen med familien.

Som nyudlært klejnsmed har Anton heldigvis besluttet at fortsætte sin karriere hos HMF. Han beskæftiger sig netop nu med punkt- og fuldsvejsning af dele til en såkaldt ”fly-jib” (en hydraulisk forlænger til knækarmen på en HMF kran, red.), hvor han får lov til at arbejde manuelt med sit håndværk og bruge sine hænder som han foretrækker det. Han deler fortsat hverdag med de andre unge mennesker i teamet, som han allerede har dannet gode relationer til i sin tid som lærling. De har sammen været på blandt andet restaurant og bowling-ture for at styrke fællesskabet. Men som Anton siger: 

”Det er også de små ting som dét at spise frokost sammen i kantinen, der skaber god stemning i dagligdagen”.

HR Partner hos HMF, Maria Rytter Lützen glæder sig over at høre om Antons forløb og trivsel. Som Maria siger:

”Det er vigtigt for os at kunne tiltrække lærlinge. Vi vil nemlig gerne give vores erfaring videre til de unge mennesker og give dem et indblik i vores branche.” 

Hos HMF er vi så heldige at få fornøjelsen af at arbejde med mange lærlinge, der også vælger at blive hos os, når de er færdigudlært. Det skaber stor glæde i HMF at kunne ansætte dem efter endt uddannelse, da de er oplært af vores egne folk. På denne måde har de allerede et indgående kendskab til vores produkt og virksomhed og bringer derfor stor værdi til HMF fra dag ét. 

Synes du, det lyder spændende at være lærling i HMF?
Hvis ja, læs mere her